Vi som älskar snabba bilar är ofta fartdårar och det är inte sällan vi som hamnar i trubbel. När det gäller bilar och fart och dårskap i en kombination så brukar trubbel innebära riktigt illa. Tyvärr. Jag har själv varit med i flera bilolyckor, ingen har till dags dato varit mitt fel, men man ska nog förhålla sig ödmjuk i denna fråga. En gång dog faktiskt personen i bilen som krockade med mig. Han körde onykter, så en liten varning om det är absolut på sin plats här.

Första hjälpen och HLR borde alla kunna

Jag har deltagit flera kurser i Första Hjälpen och Hjärt- och Lungräddning. Den där krocken skakade om mig på riktigt och det tog ett tag innan jag ville sätta mig bakom ratten igen. Jag kör med stort förstånd och även om jag älskar fart så njuter jag sällan av det nu för tiden, utan håller mig inom fartgränserna. Vissa nöjen är helt enkelt inte värda sitt pris. Jag vet inte hur jag skulle kunna leva med mig själv om jag orsakande en bilolycka med dödlig utgång…

Skillnaden mellan liv och död

En annan sak jag vill rekommendera är att skaffa en hjärtstartare att ha i bilen. Bilolyckor är faktiskt ganska vanliga och även om man själv inte hamnar i en någonsin så är oddsen höga för att man kommer att köra förbi en någon gång. Har man en hjärtstartare med sig i bilen kan man vara den avgörande faktorn mellan liv och död. Så värt det.