Kategori: Belysning

KIA satsar på ny belysning i fabriken

Kia Motors väljer nu att effektivisera sin fabrik genom att installera ny belysning i sin fabrik. Den nya led belysningen är tänkt att sänka elförbrukningen rejält kommer att bidra till sänkta kostnader för företaget. Man ser en tendens att fler och fler företag inom industrin börjar att övergå till led vilket även svenska aktörer som Svealight vittnar om.

Jag ställde några frågor till Erik hos Svealight som sade följande:

Det är en självklarhet för många företag att investera som bidrar till kraftigt reducera kostnader. Led är miljövänligt och medför många fördelar gentemot lågenergi och halogen. De företag som väljer att avstå från en övergång till led förlorar bara på detta. Alla siffror pekar mot att företag med gamla lampor bör byta ut dessa snarast möjligast.

Svealight levererar ljuskällor till både företag och privatpersoner, bland annat downlight armaturer och led lysrör av hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser. Det finns många företag som idag levererar led lampor men få aktörer har möjlighet att erbjuda garantier som sträcker sig längre än 3 till 5 år. Svealight erbjuder lysrör med 7 års garanti vilket måste anses vara unikt på marknaden.

 

Nedan ser du en animerad video om Svealights LED belysning.

För dig som vill veta mer om led belysning och hur denna teknologi fungerar så rekommenderar vi att ni besöker elsäkerhetsverket.

 

Trött på halogen lamporna?

led extraljus belysning

Halogen är en föråldrad belysningsteknik som håller på att försvinna från många områden, men har ändå lyckats klamra sig kvar som ett alternativ som fordonslampa. Troligtvis har det att göra med att halogen lamporna är väldigt billiga att köpa samt att den äldre generationen är något konservativa och gärna väljer lampor som man har erfarenhet av sedan tidigare. Faktum är att led lamporna är betydligt vassare på samtliga punkter och inte ens xenon har en chans att konkurrera längre på lika villkor.

Led extraljus dominerar på längre avstånd

Åtskilliga tester har visat att de dyraste led extraljus lamporna presterar långt bättre än xenon lampor. Om du är beredd att gå upp några prisklasser så kan du hitta led extraljus som lyser över 1000 meter. Detta kanske inte låter funktionellt men poängen här är att led är det bästa alternativet oavsett hur man ser på det, speciellt om det är lång räckvidd som efterfrågas. Om man vill ha ett mer komplett ljusflöde som lyser framför bilen eller vid sidan av bilen (exempelvis längst väggrenen) så kan det vara bättre med en ramp än ett led extraljus.

LED ramp på bil sprider ljuset mer jämnt

Varje förare har olika kriterier och det kan därför vara mer optimalt att montera på en led ramp i vissa situationer. En ramp med combo som ljusbild ger en god bredd men också en tillräckligt bra räckvidd för att kunna upptäcka faror på vägen i ett tidigt skede. Hos Ljusgiganten kan du hitta riktigt prisvärda ramper i kategorin som heter led ramp bil. Här finner du led ramper i många olika prisklasser beroende på kapslingsklass och ljusstyrka.