Trött på halogen lamporna?

led extraljus belysning

Halogen är en föråldrad belysningsteknik som håller på att försvinna från många områden, men har ändå lyckats klamra sig kvar som ett alternativ som fordonslampa. Troligtvis har det att göra med att halogen lamporna är väldigt billiga att köpa samt att den äldre generationen är något konservativa och gärna väljer lampor som man har erfarenhet av sedan tidigare. Faktum är att led lamporna är betydligt vassare på samtliga punkter och inte ens xenon har en chans att konkurrera längre på lika villkor.

Led extraljus dominerar på längre avstånd

Åtskilliga tester har visat att de dyraste led extraljus lamporna presterar långt bättre än xenon lampor. Om du är beredd att gå upp några prisklasser så kan du hitta led extraljus som lyser över 1000 meter. Detta kanske inte låter funktionellt men poängen här är att led är det bästa alternativet oavsett hur man ser på det, speciellt om det är lång räckvidd som efterfrågas. Om man vill ha ett mer komplett ljusflöde som lyser framför bilen eller vid sidan av bilen (exempelvis längst väggrenen) så kan det vara bättre med en ramp än ett led extraljus.

LED ramp på bil sprider ljuset mer jämnt

Varje förare har olika kriterier och det kan därför vara mer optimalt att montera på en led ramp i vissa situationer. En ramp med combo som ljusbild ger en god bredd men också en tillräckligt bra räckvidd för att kunna upptäcka faror på vägen i ett tidigt skede. Hos Ljusgiganten kan du hitta riktigt prisvärda ramper i kategorin som heter led ramp bil. Här finner du led ramper i många olika prisklasser beroende på kapslingsklass och ljusstyrka.